به گزارش ایکنا؛ به نقل از پایگاه اطلاعرسانی کتابخانه مجلس، پرفسور علی خاکی صدیق، رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، در کتابخانه مجلس حضور یافت. وی نخست با حجتالاسلام و المسلمین عماد دیدار کرد و در این جلسه صمیمانه درباره مسائل فرهنگی کشور و ظرفیتها و قابلیتهای کتابخانه برای توسعه علمی و فرهنگی و کمک به دانشجویان گفتوگوهایی صورت گرفت.
وی سپس برای مطالعه نسخ خطی مربوط به آثار خواجه نصیرالدین طوسی به بخش نسخ خطی رفت. در این بخش پس از توضیحات مبسوط محمود نظری در مورد نسخ خطی، جایگاه علمی و فرهنگی نسخ خطی و فعالیتهای صورت گرفته درباره نسخ خطی کتابخانه؛ کتابهای خطی مربوط به خواجه از جمله نسخه خطی کتاب «غنیة النزوع» که در آن دستخط خواجه و همچنین سند اجتهاد فقهی علامه خواجه نصیرالدین طوسی در سال 619 ق. (22 سالگی خواجه) موجود است، کتاب «تحریر اقلیدس»، «رساله معینیه»، «اوصاف الاشراف»، «شرح اشارات ابن سینا»، «اساس الاقتباس» و کتاب خطی «التفهیم لأوائل صناعة التنجیم» را که در حافظه جهانی یونسکو هم به ثبت جهانی رسیده است مورد مداقه و تورق قرار داد.
در این ارتباط، سیدحجتالحق حسینی، استاد دانشگاه (خواجهپژوه و پژوهشگر برگزیده جشنواره بینالمللی فارابی، دی 1396) و از نسخهپژوهان و پژوهشگران کتابخانه مجلس نیز توضیحات مفصلی پیرامون آثار علمی خواجه ارائه کرد. استاد اسدالله عبدلی آشتیانی، سندپژوه و استاد خط سیاق و از پژوهشگران کتابخانه نیز ایشان را همراهی میکرد.
پرفسور خاکی صدیق، اولین مهندس کشور در فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران است. ایشان تاکنون در سه دوره، ریاست دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی را عهدهدار بوده است و از شخصیتهای بینالمللی در رشته مهندسی کنترل به شمار میآید. وی همچنین در دانشگاه تهران و دیگر دانشگاههای معتبر صنعتی کشور نیز تدریس دارد و 15 جلد کتاب تالیفی و 150 مقاله معتبر جهانی در کارنامه خود به ثبت رسانده است.
انتهای پیام